Me
 
primjer pretrage: restoran, žurka, Buda Bar
kultura hrana i piće kafei i pabovi noćni život turizam šoping resetuj
raširi mapu
Jugoslavija
Rista Lekića, 12
Bar
 
0 / 5 (0 glasova)
komentari: 0
0 fanova mq.to/2w7t

Jugoslavija

osnovna škola, Bar, Crna Gora

OŠ "Jugoslavija" se nalazi u naselju Bjeliši, na desetak minuta udaljenosti od centra grada, a u blizini vrtića "Vukosava Ivanović Mašanović" i Srednje poljoprivredne škole.


Škola je izgrađena sredstvima solidarnosti poslije zemljotresa koji je zadesio crnogorsko primorje 1979. godine. Škola je počela sa radom 6. septembra 1982. godine. U početku ime škole se vezuje za mjesto gdje je locirana – Bjeliši.


Nakon smjene direktora škole: Petra Šoća, Vojislava Novakovića i Petra Pješčića,  od 8.10.1991. godine na čelu škole je gospođa Vera Kovačević, nastavnik matematike i fizike, dugogodišnji direktor OŠ "Blažo Jokov Orlandić", doajen prosvjete u Baru i istaknuti kulturni i politički poslanik.


14.01.1992. godine usvojen je Statut Škole. Pri Školi je 1994. godine opremljen informatički kabinet, prvi takve namjene na teritoriji barske opštine u kojem je uz stručnu obuku profesora informatike obučeno do sada više od 500 učenika i veći dio nastavničkog kolektiva. Od 1995. godine pri Školi radi zubna ambulanta u kojoj ordinira stomatolog. Kuriozitet Škole je "Ljetopis" koji čuva sjećanje na sve važnije događaje iz školskog života, i koji izgledom podsjeća na srednjovjekovne knjige a koji je odlukom gospođe Vere Kovačević 1992. godine sređen kao trajni dokument. Školske 1997/98. godine odlukom republičkog žirija za dodjelu nagrade "OKTOIH" ovo najveće priznanje u oblasti obrazovanja dodijeljeno je direktoru ove Škole, gospođi Veri Kovačević.


Škola raspolaže sa specijalnim odjeljenjem za djecu sa posebnim potrebama, kao i velikom sportskom salom koja služi lokalnim klubovima za treninge, a u kojoj se česo održavaju razna takmičenja.

Radno vrijeme: 07:00 - 15:00
Zatvoreno: Sub Neđ
Internet Besplatan WiFi
više informacijamanje informacija
Da biste postavili neko dešavanje morate da se ili .
  • aktuelna dešavanja
  • arhiva
Nema dešavanja koja su u toku.

Zaboravljena šifra

Nije problem. Samo unesi svoju mail adresu aktivnog naloga na mosquitu i mi ćemo poslati link za resetovanje šifre.

Ili

Nemaš nalog? Registruj se ovdje.

mosquito Android Iphone app
Feedback